
A fekete babból készült brownie egy tápláló és ízletes alternatívája a hagyományos csokoládés süteményeknek. Ha aggódsz, hogy a bab íze túlzottan dominál, ne tedd – a fekete bab enyhe íze tökéletesen beleolvad a gazdag, krémes textúrába, ráadásul tele van fehérjével. A doTERRA illóolajokkal, például Borsmenta, Vadnarancs, Fahéj vagy akár Levendula illóolajjal ízesítve még különlegesebbé teheted ezt a desszertet.
Hozzávalók:
1 (400 g) konzerv fekete bab, lecsöpögtetve és átöblítve
2 nagy tojás
60 ml kakaópor
160 ml méz
80 ml kókuszolaj
½ teáskanál sütőpor
Csipetnyi só
2–4 csepp doTERRA Borsmenta illóolaj
130 g csokoládéforgács, elosztva
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
Helyezd az összes hozzávalót (kivéve a csokoládéforgácsot) egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd simára.
Öntsd a keveréket egy nagy tálba, és keverd hozzá a csokoládéforgács felét (kb. 90 g).
Öntsd a masszát egy kivajazott, 20x20 cm-es tepsibe, és szórd a tetejére a maradék csokoládéforgácsot.
Süsd 30–35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán ki nem jön.
Hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
Tipp: Ha extra ízvilágot szeretnél, próbáld ki Vadnarancs illóolajjal is!
Hozzászólások
Új hozzászólás