Barion Pixel
+36 20 995 0707 / info@theterra.hu

Délkelet-ázsiai ihletésű „Boldogságleves” – egy tál jókedv

2024. December 20. 20:04

(4-6 adag)

Mindig is rajongtam az ázsiai konyháért, különösen a levesekért. Van bennük valami megnyugtató, valami otthonos, amitől az ember egyből jobban érzi magát. Ezért hívom ezt a receptet Boldogságlevesnek – mert egyszerűen mosolyt csal az arcomra. Más néven Gyógylevesnek is szoktam emlegetni, mert hiszem, hogy a jókedv a legjobb orvosság!

Szeretem ezt a levest barátokkal együtt készíteni. Az asztalt telepakolom friss feltétekkel, mindenki saját ízlése szerint válogathat. Egy interaktív étkezés, ahol a közös főzés és kísérletezés a legjobb része az élménynek!


Hozzávalók:

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 400 ml kókusztej
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 kisebb salotta hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 60 ml tamari szósz
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 1 evőkanál csilis-fokhagyma szósz
  • 1 teáskanál halszósz
  • 2 db lime leve
  • 150 g szeletelt gomba (ízlés szerint shiitake, csiperke stb.)
  • 200 g brokkoli, apróra vágva
  • 200 g rizstészta
  • 450 g tisztított garnéla
  • 2 csepp doTERRA citromfű illóolaj
  • 2 csepp doTERRA gyömbér illóolaj

Feltétek:

  • 2 db lime, cikkekre vágva
  • 1 csésze újhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze menta, aprítva
  • 1 csésze koriander, aprítva
  • 1 csésze avokádó, felkockázva
  • 1 csésze pirított földimogyoró, összetörve

Elkészítés:

  1. Melegíts fel egy nagy lábast közepes lángon, adj hozzá egy kis szezámolajat.
  2. Pirítsd meg benne a salottát, majd amikor üveges, add hozzá a fokhagymát. Figyelj, hogy ne égjen meg!
  3. Öntsd rá a tamari szószt és a kókuszcukrot, majd kevergetve hagyd karamellizálódni.
  4. Add hozzá a csilis-fokhagyma szószt és a halszószt, majd kevergesd tovább.
  5. Öntsd fel a zöldségalaplével, forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot.
  6. Keverd hozzá a kókusztejet, a lime levét és a garnélát. Fedd le, és hagyd 20 percig gyöngyözve főni.
  7. Közben készítsd el a rizstésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd tedd félre.
  8. Add hozzá a gombát, a brokkolit és a garnélát a leveshez, és főzd további 10 percig.
  9. Tálalás előtt 5 perccel add hozzá a citromfű és gyömbér illóolajat, majd alaposan keverd el.
  10. Tegyél egy adag rizstésztát a tál aljára, öntsd rá a levest, majd mindenki díszítheti a saját tányérját a kedvenc feltéteivel.

Miért érdemes doTERRA illóolajokat használni?

  • Citromfű illóolaj – Friss, citrusos illata feldobja a levest, miközben támogatja az emésztést és általánosan erősíti a szervezetet.
  • Gyömbér illóolaj – Meleg, fűszeres aromája nemcsak az ízeket teszi teljessé, hanem segíti az emésztést is, és jótékony hatással van az utazási rosszullétre.

Ez a leves igazi örömforrás! Friss, illatos, tele van tápanyagokkal, és garantáltan jókedvre derít mindenkit az asztal körül. Próbáld ki, és tedd még különlegesebbé az étkezést!

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 6 + 1?