
A házi forró csokoládé elkészítése meglepően egyszerű. Tedd különlegessé egy-két csepp kedvenc, belsőleg is fogyasztható doTERRA illóolajjal, hogy új, izgalmas ízvilágot adj a klasszikus italnak.
Hozzávalók:
250 ml víz
5 teáskanál kakaópor
¼ teáskanál folyékony stevia vagy 1 ½ teáskanál porított stevia (ízlés szerint növelhető)
1–2 evőkanál cukor vagy agávé (opcionális)
1 teáskanál vanília kivonat vagy ¼ teáskanál mandula kivonat
750 ml mandulatej
Ajánlott illóolajok:
Elkészítés:
Melegítsd fel a vizet, kakaóport és édesítőt egy lábasban, amíg az összetevők simára keverednek.
Add hozzá a vanília kivonatot és a mandulatejet, majd forrósítsd fel, de ne hagyd forrni. Öntsd a kedvenc bögrédbe.
Illatosítsd az italodat úgy, hogy egy fogpiszkálót belemártasz a kedvenc illóolajodba, és megforgatod vele a forró csokoládéban.
Tipp:
Ha extra krémes forró csokoládét szeretnél, cseréld ki a vizet azonos mennyiségű mandulatejre.
Hozzászólások
Új hozzászólás