Barion Pixel
+36 20 995 0707 / info@theterra.hu

Kókuszos-citromfüves vöröslencse leves

2024. December 14. 8:28

Ez a meleg és laktató leves bármilyen alkalomra tökéletes választás. A doTERRA Citromfű illóolaj különleges aromájával teszi igazán különlegessé.


 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj

  • 2 nagy hagyma, megtisztítva és aprítva

  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva vagy préselve

  • 1 evőkanál friss gyömbérgyökér, aprítva

  • 1–2 csepp doTERRA Citromfű illóolaj

  • 4 evőkanál paradicsompüré

  • 4 sárgarépa, meghámozva és felkockázva

  • 4 evőkanál currypor

  • 1 teáskanál chilipehely

  • 2 liter zöldségleves alaplé

  • 2 konzerv kókusztej

  • 4 csésze friss paradicsom, felkockázva

  • 3 csésze szárított vöröslencse

  • 4–6 marék bébispenót

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a kókuszolajat közepes lángon, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Főzd, amíg a hagyma áttetszővé válik.

  2. Add hozzá a sárgarépát, és párold további 5-7 percig.

  3. Keverd hozzá a paradicsompürét, curryt és chili pelyheket. Főzd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

  4. Öntsd hozzá a zöldséglevest, kókusztejet, paradicsomot és vöröslencsét. Fedd le, és forrald fel közepesen magas hőmérsékleten, majd csökkentsd alacsony hőfokra.

  5. Add hozzá a doTERRA Citromfű illóolajat, és főzd kb. 30 percig, amíg a lencse megpuhul.

  6. Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd bele a bébispenótot, és várj, amíg megfonnyad.

Tálalás:

Szórj a tetejére frissen aprított koriandert és egy kanál tejfölt.

Tipp: Ha édesebb ízvilágot szeretnél, adj hozzá egy kevés barna cukrot a főzés végén.

 

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 1 + 5?