
Készítsd el a következő családi vacsorát vagy parti ételt ezekkel a könnyű és ízletes sütőtökös pitákkal! A Lime illóolaj hozzáadásával egyedi, friss ízvilágot teremthetsz.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
Extra szűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chili por
Só ízlés szerint
1 evőkanál juharszirup
4 db pita kenyér (15 cm átmérőjű)
1 konzerv fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve
1 lime leve, kettéosztva
1–2 csepp doTERRA Lime illóolaj
¼ csésze görög joghurt
2 db avokádó, szeletelve
Friss koriander és pirított tökmag a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vágd félbe a sütőtököt hosszában, és távolítsd el a magokat.
Kend meg a sütőtök vágott felét olívaolajjal, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felével lefelé.
Süsd a sütőtököt kb. 45 percig, amíg megpuhul. Hűtsd le kissé, majd kanalazd ki a belsejét, és törd össze egy tálban a római köménnyel, chili porral, juharsziruppal és sóval.
A fekete babot keverd össze fél lime levével, egy kevés olívaolajjal és csipetnyi sóval.
A joghurtot keverd össze a másik fél lime levével, a doTERRA Lime illóolajjal és egy csipet sóval. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy csepegtethető állagot kapj.
Melegítsd elő a pita kenyeret 10 percig a sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
Kend meg a pitákat a sütőtökös keverékkel, majd helyezd rá a fűszerezett fekete babot és az avokádószeleteket.
Locsold meg a joghurtos öntettel, és díszítsd friss korianderrel és pirított tökmaggal.
Tálalási tipp:
Melegítsd fel a pitát a sütés előtt, hogy az ízek jobban összeérjenek, és az étel még ízletesebb legyen!
Hozzászólások
Új hozzászólás