Barion Pixel
+36 20 995 0707 / info@theterra.hu

Sütőtökös pita

2024. December 15. 7:47

Készítsd el a következő családi vacsorát vagy parti ételt ezekkel a könnyű és ízletes sütőtökös pitákkal! A Lime illóolaj hozzáadásával egyedi, friss ízvilágot teremthetsz.


 

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök

  • Extra szűz olívaolaj

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • ½ teáskanál chili por

  • Só ízlés szerint

  • 1 evőkanál juharszirup

  • 4 db pita kenyér (15 cm átmérőjű)

  • 1 konzerv fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve

  • 1 lime leve, kettéosztva

  • 1–2 csepp doTERRA Lime illóolaj

  • ¼ csésze görög joghurt

  • 2 db avokádó, szeletelve

  • Friss koriander és pirított tökmag a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vágd félbe a sütőtököt hosszában, és távolítsd el a magokat.

  2. Kend meg a sütőtök vágott felét olívaolajjal, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felével lefelé.

  3. Süsd a sütőtököt kb. 45 percig, amíg megpuhul. Hűtsd le kissé, majd kanalazd ki a belsejét, és törd össze egy tálban a római köménnyel, chili porral, juharsziruppal és sóval.

  4. A fekete babot keverd össze fél lime levével, egy kevés olívaolajjal és csipetnyi sóval.

  5. A joghurtot keverd össze a másik fél lime levével, a doTERRA Lime illóolajjal és egy csipet sóval. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy csepegtethető állagot kapj.

  6. Melegítsd elő a pita kenyeret 10 percig a sütőben, hogy kissé ropogós legyen.

  7. Kend meg a pitákat a sütőtökös keverékkel, majd helyezd rá a fűszerezett fekete babot és az avokádószeleteket.

  8. Locsold meg a joghurtos öntettel, és díszítsd friss korianderrel és pirított tökmaggal.

Tálalási tipp:

Melegítsd fel a pitát a sütés előtt, hogy az ízek jobban összeérjenek, és az étel még ízletesebb legyen!

 

Hozzászólások


Lapozás: [1]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 0 + 0?