Barion Pixel
+36 20 995 0707 / info@theterra.hu

Gyermek olajok

Gyermek esszenciális illóolajok

Illóolajok csecsemőknek és kisgyermekeknek? Ebben a témában megoszlanak a vélemények. Minden esetben a nem kívánt mellékhatások elkerülése érdekében olyan gyermek esszenciális illóolajakat használjunk, amelyek csecsemők és kisgyermekek számára is biztonságosak A kiváló minőségű doTERRA gyermek illóolajok gyerekbarát hígításának köszönhetően nélkülözhetetlen társaink lesznek a hétköznapokban. Például vaníliaolaj, a rózsaolaj, a kamillaolaj és a levendulaolaj általában biztonságos a gyermekek számára. Hidd el, jó érzés, amikor gyermeked megtanul bízni a természet erejében, amikor fájdalomról van szó, amikor az illatélmény jót tesz neki, ha szeretettel használjátok, sokat segítenek. 

Annak érdekében, hogy gyermekünk egészségét ne veszélyeztessük, használat előtt mindig alaposan olvassuk át, hogy az illóolaj milyen módon alkalmazható. Míg egyes esszenciális olajok csak belélegezhetők, vannak olyan gyermek olajok is, amelyeket külső használatra szánt a gyártó, ezeket a javallattokat, mindig tartsuk be.

A gyermek esszenciális illóolajok esetén ügyeljünk a hígításra

Miért szabad a gyermekek számára csak higított illóolajat adni? Az illatesszenciák erősen koncentrált, összetett hatású növényi anyagok, melyek előállításához hatalmas mennyiségű növényi anyag szükséges. Ez magyarázza ezeknek a növényi illatanyagoknak az értékességét, és azt is, hogy miért olyan fontos adagolásuk és helyes használatuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezért is fontos, hogy a szabályokat gyermekünk egészségének és jó közérzetének optimális támogatása érdekében betartsuk. 

Mely illóolajokat nem adhatjuk gyermekeinknek?

Ne feledjük, hogy a gyerekek nem kicsi felnőttek, ezért bizonyos illóolajok, amelyek biztonságosak és hasznosak a felnőttek számára, veszélyesek lehetnek a gyermekeknek. Ezért csak azokat az esszenciális olajokat alkalmazzuk esetükben, amelyet a doTERRA kifejezetten nekik készít. Ne adjunk gyermekeinknek mentolt, kámfort tartalmazó olajokat, de idetartoznak a rozmaring, a zsálya, az izsóp, a télizöld, valamint az eukaliptolt tartalmazó olajok is.

Gyermek esszenciális illóolajok

Míg a kamillaolaj enyhítheti a fogfájást, a levendula nyugtató hatású, így a gyerekek nyugodtabban alszanak. A vaníliaolaj pedig javíthatja gyermekeink közérzetét. A citrusos illóolajokat megfázás esetén használhatjuk. Mindezeket a gyerek esszenciális illóolajokat hígítva használhatjuk babamasszázshoz vagy fürdéshez is. De ezenkívül az atlasz cédrus, a vörös mandarin, a manuka, a teafa olaj is jótékony hatással van a kicsikre. A különösen gyengéden ápoló illóolajok, mint a finom levendula, a római kamilla, a rózsa és kakukkfű olaj már hat hónapos kortól használhatók a babák bőrén. Három éves kortól például kőfenyő vagy luc tűleveleinek olaja is használható.

De nézzük is a részleteket. Sokunk számára a levendula illata a higiéniát és a tisztaságot szimbolizálja. Sokféle levendula létezik, de gyerekek számára csak a finom levendula, amely a Lavandula angustifolia botanikai névről ismerhető fel, adható. Antibakteriális és fájdalomcsillapító hatása révén ideális megfázás esetén. Nyugtató és ellazító hatása is van. Főleg, ha a kicsik betegek, sok odafigyelést, szeretetet, törődést igényelnek. A legtöbb gyerek szereti a vanília illatát. Az olaj kedvező hatással van a légutakra, ezért száraz köhögés esetén jól használható. Lazító és görcsoldó hatása miatt ezt az illóolajat gyakran használják hörghurut és asztma esetén is.

Mikor, miben segítenek a doTERRA gyermek esszenciális illóolajok?

Választékunkban több fajta gyermekek számára összeállított doTERRA illóolajokat találsz. A Stronger például védelmet nyújt, és az ellenálló képességet erősíti, a Thinker a kreatívitást, az összpontosítást segíti. Amennyiben gyermekünknek az emésztésével van problémája, válaszd a Tamer elnevezésű doTERRA esszenciális illóolajat. A Steady segít visszanyerni a jó kedvet. Egy fárasztó nap után, jól esik gyermekünknek, ha a Rescuer illóolaj keverékkel kényeztetjük fáradt lábait, ízületeit. Sok gyermek nehezen alszik el, ebben segít a Calmer doTERRA illóolaj keverék. Az elalvást egy stresszmentes, varászlatos élménnyé változtatja. Legvégül pedig, ha a gyermekünknek egy kis bátorításra, pozitivitásra van szüksége, jó választás a Brave illóolaj.

Szűrő
1