Barion Pixel
+36 20 995 0707 / info@theterra.hu

Olajkeverékek

Esszenciális olajkeverékek


 


100%-ban tiszta önálló esszenciális illóolajainkon kívül, amelyekből saját magunk is készíthetünk egyedi illatkompozíciókat, néhány a doTERRA márka által készített olajkeveréket is kínálunk. A különféle célokra kifejlesztett illatkeverékeink tisztán természetes illóolajokból állnak. Használhatjátok őket akár otthonotok illatosítására vagy aromaterápiás célokra is. De ideálisak saját keverékek, például fürdő- vagy masszázsolajok készítéséhez is.

A doTERRA esszenciális olajkeverék olyan, mint egy zenekar


A doTERRA esszenciális olajkeverékek számos különböző összetevőből állnak, amelyek befolyásolják a testünkre, lelkünkre gyakorolt hatást, és nagyban meghatározzák annak illatát. Egy harmonikus illatkeverék több különböző komponensből áll, olyan, mint egy zenekar. Ahol minden hangszernek megvan a maga funkciója, és nélküle nem lenne a zenemű teljes, ha azt a zeneszerző kihagyta volna belőle. A zenekar hasonlattal élve a hangszerek határozzák meg a mű karakterességét, az illatkeverékeknél pedig ezt a különböző illatok jelentik. Az illatjegyek megfelelő kombinációja lehetővé teszi egy kellemes keverék létrehozását. Ezért az olajkeverékek három részből állnak.


doTERRA esszenciális illóolaj keverék Blend

Az esszenciális olajkeverékek összetétele


Az első csoportba azok az illóolajok tartoznak, amelyeket szinte azonnal érzékelünk, de illatuk viszonylag gyorsan el is illan. Ezek gyakran könnyű, finom aromák, például citrusos, mentás, gyógynövényes illatok. Ezek az illóolajok általában frissítő, vérpezsdítő és inspiráló hatásúak, és egy keverékben az a feladatuk, hogy felhívják figyelmünket az illatra, kíváncsivá tegyenek minket. A második csoport, amelyekből egy olajkeverék áll, azok az illatok, amelyek a harmonikus, összehangolt kompozícióért felelősek. Ők képezik az illatkeverék középpontját, és kifejezik az illat fő érzelmi témáját. Ez a csoport olyan illatokat tartalmaz, amelyek érzékivé teszik az olajkeveréket. Melyek ezek? Elsősorban a virágos illatok, de a gyógynövények többsége is idetartozik. Az első csoportba tartozó illatokat maximum 10-20 percig érezzük, de a második fogalomkörbe tartozó aromákat körülbelül 4 órán keresztül tudjuk élvezni.


 


Viszont minden összetételnek megvan a maga alapja. Az illatkeverékeknél ezt az alapot a bázisolajok töltik be. Ezek a gyantás és az úgynevezett melegséget biztosító illóolajok, amelyek gyantából, fakéregből, gyökerekből vagy magvakból származnak. De az édes illatok is kiválóan alkalmasak a kompozíció alapjául. Biztonságot, határozottságot adnak, amellett, hogy egy illatkeverék alapját képezik, rögzítik az illékony összetevőket. A bázisolajok aromái körülbelül 8 órán át elkísérnek bennünket. De ezeket a bázis illóolajokat önmagukban is használhatjuk, például masszírozáshoz. A legnépszerűbb bázisolajok közé tartozik a szőlőmagolaj vagy az argán illóolaj. Mindegyikre igaz, hogy igen gazdagok vitaminokban, illetve magas ásványianyag tartalommal rendelkeznek. Ezenfelül zsírsavakat, antioxidánsokat is tartalmaznak. Ezeknek köszönhetően megőrizheted bőröd egészségét.


Fedezd fel Te is a doTERRA esszenciális olajkeverékek harmóniáját

Fedezd fel Te is az esszenciális olajkeverékek harmóniáját!


Szeretnél este nyugodtan elaludni vagy esetleg a délutáni jógaórához keresel illatkeveréket? A mirha, szantálfa és tömjén illóolajaiból álló tiszta ellazulást, mentális és spirituális kapcsolódást biztosító olajkeverék biztosan az egyik kedvenced lesz. Esszenciális illóolajokat árusító webáruházunkban szinte minden célra és minden hangulathoz találsz doTERRA illóolaj keverékeket.


 

Szűrő